President

måndag 4 juli 2022

Ulf Malmsten

Låt mig Först få tacka er alla för förtroendet att tjänstgöra som President över Göteborg Hovås Rotaryklubb året 2022-2023!

Jag år 74 år, ensamstående, änkling, bor Lövviksvägen i Hovås och är pensionerad överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Mitt område är geriatrik. I nästan hela mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat i Göteborg. Främst vid Vasa, Högsbo och Sahlgrenska Sjukhusen men även vid Östra, Mölndals och Sankt Jörgens Sjukhus.

Mina största intressen var mötet med den äldre patienten, handledning av studenter, studier och undervisning om åldrandet, nedre urinvägssymptom och andra geriatriska problem.

Jag har gått Hvitfeldtska Gymnasiet, även studerat vid Chalmers samt språk. Är reservofficer. Jag har ideella uppdrag inom Svenska Kyrkan i Askim och är mycket engagerad inom ett av de många Ordenssällskapen i Göteborg.

Jag gick tidigt i pension, redan våren 2009. Blev hemmaman och anhörigvårdare till min fru under hennes sjukdom samt arbetade deltid vid min klinik (Geriatrik Sahlgrenska).

Som pensionär upplever jag ofta, som så många andra, att tiden inte räcker till. Jag läser, skriver, försöker följa med allt som sker, träffar vänner i många olika sammanhang, och umgås med dem som är mina allra käraste och viktigaste: barn och barnbarn.

Jag blev medlem i Göteborg Hovås Rotaryklubb 2015. Några år var jag skattmästare i klubben.

Under mitt år som president vill jag försöka utveckla vår klubb. Att den får fler medlemmar. Alla skall känna sig välkomna och trygga, nog självklart då vi är bland vänner. Rotary är ju fantastiskt nätverk inom yrken, kompetens men också vänskap!

Ulf G H Malmsten

Lövviksvägen 21, 436 55 HOVÅS